Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zwolle, hoofdvestiging Deventer
Rioollucht in uw woningRedactie, 17 januari 2024
Rioolstank in huis? Clever Rioolservice kan u hiermee helpen!

Als er in uw huis een onaangename geur van het riool hangt, kan er sprake zijn van een probleem met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een professioneel rioleringsbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste knowhow, kennen de klappen van de zweep en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken.

De oorzaken van de stank in uw rioolstelsel

Stankoverlast in uw woning kan veroorzaakt worden door verschillende redenen, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Rioollucht in uw huis kan verschillende oorzaken hebben:Mogelijk is de riolering in uw woning beschadigd of verzakt door werkzaamheden. Als gevolg hiervan kunnen er scheuren ontstaan in de riolering, wat kan resulteren in rioollucht in uw huis.

De reden achter de geur: verstopping in de afvoeren

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes komt vaak voor en kan resulteren in een onaangename rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed afgevoerd wordt uit uw doucheputje of vaatwasser. Hierdoor kunnen er ongewenste geuren in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan eveneens mogelijk zijn dat het riool zelf verstopt is, in plaats van een leiding. Als dit het geval is, vraag dan aan je buren of zij ook last hebben van een geblokkeerd riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te ontvangen.

Zou er wellicht een lek zijn in uw leidingwerk?

Indien er een lekkage optreedt in uw afvoer, kan vies water en de daarbijbehorende vieze geur in uw huis terechtkomen. Hierdoor kan er sprake zijn van overlast door stank en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom essentieel om een ​​erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning goed kunt ontluchten

Een goede luchtcirculatie in uw afvoer is essentieel. Dit gebeurt meestal door middel van een buis op het dak van uw huis. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de rioollucht uw woning binnenkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer regelmatig gebruikt wordt om rioollucht te voorkomen

Om te voorkomen dat de rioollucht uw huis binnenkomt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben. Het waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Wanneer een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor er geen bescherming meer is tegen de rioollucht die uw woning kan binnenkomen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Voorkomen rioolstank

Er zijn verschillende redenen waarom uw woning een rioollucht kan hebben. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil kunnen vaak leiden tot verstoppingen. Om verstoppingen te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 509

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.