Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zwolle, hoofdvestiging Deventer
Voorkom een plaag van rioolvliegjesRedactie, 28 januari 2024
Het rioleringsbedrijf dat uw probleem met rioolvliegjes kan verhelpen in Zwolle!
Clever Rioolservice helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Zwolle!

Rioolvliegjes worden ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Wanneer er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit wijzen op een probleem in de riolering. Indien u deze rioolvliegjes waarneemt, is het raadzaam om direct in actie te komen.

Leer meer over de eigenschappen van rioolvliegjes

Deze insectjes, die meestal tussen de 1,5 en 7 millimeter groot zijn, kunnen via de kleinste openingen in uw huis terechtkomen. Opvallend aan deze insecten zijn hun grotere vleugels in verhouding tot hun lichaam, die bedekt zijn met kleine haartjes. Ze hebben ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en hebben een grijsgoudkleurige tint. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

Meestal legt een vrouwtje 100 tot 200 eitjes per keer, vaak in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Overdag zijn ze rustig, maar 's avonds en 's nachts worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. Een veelvoorkomend probleem dat leidt tot een plaag van rioolvliegjes in huis is meestal gerelateerd aan de riolering, met name bij beschadigde leidingen. Gewoonlijk worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Welke maatregelen kunt u nemen om rioolvliegjes weg te krijgen?

Om een plaag te verminderen, dient u de broedplaatsen te vinden, doorgaans in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is erg belangrijk om direct in actie te komen en zelf acties te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Bij reparaties kunt u de hulp van deskundigen inschakelen om het probleem op te lossen.

Gewoonlijk vindt men broedplaatsen op plekken die in verband staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis kunnen ook andere plaatsen dienstdoen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Verhelp snel rioolproblemen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een andere handige tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken?Bel 0570 217 509

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.